Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2012

ΕΞΥΠΝΑΚΙΑΣ

Έτσι λοιπόν ξύπνησα ένα πρωί και βάφτισα τον εαυτό μου "Εξυπνάκια". Σπαστικό είδος αλλά υπαρκτό και με πολλά συν στον τόπο που ζω. Ο εξυπνάκιας επιβιώνει. Ο εξυπνάκιας είναι παντού και μέσα σε όλα. Ο εξυπνάκιας είναι ανώτερος του έξυπνου γιατί ξέρει και λέει πράγματα που δεν γνωρίζει με τέτοιο τρόπο σαν να έχει ντοκτορά στο θέμα που συζητάει.
Ο εξυπνάκιας είναι πάντα με το κόμμα που κερδίζει τις εκλογές, με την ομάδα που νικάει πάντα, με τις τελευταίες μουσικές επιτυχίες και με το καλύτερο μαγαζί.
Υπάρχει βέβαια και η άλλη κλασσική περίπτωση εξυπνάκια. Ο Αντεργκράουντ εξυπνάκιας.
Ο προηγούμενος ζητάει τη χλιδή όμως αυτός είναι άλλη περίπτωση. Διανοούμενος του κώλου μου. Ψευτοεπαναστάτης του μουσακά και αρνητής των πάντων μόνο και μόνο για να μην χαρακτηριστεί χλιδάτος εξυπνάκιας. Όταν όμως έρθει η ώρα να τα "αρπάξει" γίνεται πιο χλίδας κι από τους χλίδες. Δεν ξέρω αν με πιάνετε?
Ο εξυπνάκιας πουλάει μούρη και τα ζώα την αγοράζουν. Και οι γκόμενες την αγοράζουν και τσιμπάνε. Κι έτσι συχνά βλέπεις τον παπάρα με το τρελό γκομενάκι και απορείς. Μην απορείς αδερφέ μου. Απλά το άτομο δεν λέει την αλήθεια. Πουλάει το φουμαρέτο και επιβιώνει.
Πόσες φορές έχω βρεθεί απέναντι σε τέτοια άτομα. Όταν έχω όρεξη τους σαπίζω στην αντιπαράθεση και πάνε γρήγορα στην τρύπα τους να κρυφτούν. Μετά όμως σκέφτομαι "γιατί ρε φίλε του χαλάς την εικονική πραγματικότητα που ο ίδιος έχει πλάσει?". Γιατί να ξέρετε αυτά τα άτομα στην πορεία το πιστεύουν αυτό που δεν είναι! Γιατί ρε φίλε γίνεσαι κομπλεξικός με τους εξυπνιάδηδες? Γιατί είσαι κοντός και νευρικός σαν τον Τζόε Ντάλτον και αυτοί ψηλοί και ήρεμοι? Ναι γιαυτό!
Γιατί πάντα ήμουν με τον Τζόε Ντάλτον. Ήταν το ίνδαλμά μου. Όπως και ο Ιζνογκούντ. Όπου έβλεπα κοντό με νεύρα ταυτιζόμουν απόλυτα. Γιατί εγώ ήξερα ακριβώς ποιος είμαι ,που πάω και μέχρι που μπορώ να φτάσω. Δεν έκανα ποτέ τον έξυπνο και το πλήρωσα αυτό.
Τώρα λοιπόν που είμαι σοφότερος και πιο έμπειρος κατάλαβα "πόσο μαλάκας είμαι" που λέει και ο φίλος μου ο Νίβο. Και αποφάσισα να γίνω κι εγώ εξυπνάκιας αντί να κατηγορώ τον κόσμο. Και ναι λοιπόν! Από σήμερα ξεχάστε το άτομο που ξέρατε. Ξεχάστε το σας λέω! Κομπλεξιλίκια τέλος!
Από σήμερα είμαι ψηλός. Πανύψηλος! Τρία μέτρα από τη γη! Έχω τους κοιλιακούς του Σταλόνε στο Ρόκυ 3. Οδηγώ μια Πόρσε με λίζινγκ και την παρκάρω στα πεζοδρόμια έξω από τις κλαμπάρες με τους άλλους σταρζ! Ακούω τον τελευταίο σκυλά που βαφτίζεται "μοντέρνος" και Tiesto.
Αλλά όταν με πιάνει το επαναστατικό μου μπορεί να σας πω για τον Όργουελ που εσείς οι φτωχοί άσχετοι δεν έχετε διαβάσει. Ούτε εγώ βέβαια αλλά ας είναι καλά τα Wiki! Και θα σας αναλύσω μαρξιστικές θεωρίες πίνοντας μοχίτο (που έχω ο ίδιος συμβουλεύσει τον μπάρμαν πως να το φτιάξει).Γιατί πως να το κάνουμε ζω ανάμεσά σας και πρέπει να διακριθώ. Και όσο εσείς μασάτε εγώ σερβίρω. Και με επιτυχία μάλιστα γιατί είπαμε "ο εξυπνάκιας είναι ανώτερος του έξυπνου" και είναι και πιο ξεκούραστα. Κι όπως λέει και ο πάνσοφος λαός "το χρήμα πολλοί εμίσησαν, τη δόξα ουδείς"!

2 σχόλια: